Bossam is an interesting Korean food. It is one of all So-Ju drinkers' favortie dishes. The taste is quite unique because of the ingredients used. There are pork, kimchi, and seasoning sauce. Actually, in the traditional Korean way, they would sell only Bossam. However, some people eat it with Tofu, too ! And, it gives a new delicious taste ever ~
And, this is the picture of Tofu Bossam ! Looks yummy, right ? (:
It contains tofu, pork belly, steamed cabbage, and kimchi. Together with Tofu Bossam, comes along a dish of chopped green chilli and garlic. Also, there are two types of sauce to add some spice to it !
The first one on the right is Dwen-Jang (Korean Bean Paste) and the second one on the left has a spicy taste like a seafood sauce, which is a little salty and sour.
To enjoy your Bossam with Tofu, first, you need to start with the staemed cabbage. Then, put a piece of (or more) pork belly on top of it.
Next, followed by some kimchi. And, add some sauce or a piece of chilli and garlic !
아... 보쌈! 이 블로그는 저를 너무 심하게 고문하는군요. 정말 입에 살살녹는 보쌈!
ReplyDelete제가 가장 맛있게 먹었던 보쌈은, 한국에서 대학원때 연대동문쪽으로 내려가면 있던 보쌈집 (이름은 잊었음).
보쌈이 준비되는걸 보면서 얼마나 입맛을 다셨던지. 입에 침이 고이네요, 이걸 드셨단 말이죠... 아 부러워라.
글쎄요..
ReplyDelete음식하시면서 한장한장 사진찍는거 쉽지 않으실테고... (특히 먹을꺼 앞에두고!), 사진을 보면서 정성이 들어가 있는 것같아 제가 이 블로그 좋아하게 됐거든요.
근데 어떻게 누군가 와서 사진퍼가는거 딱히 막을방법은 없을꺼에요. 사진자체를 못가져가더라도, screen capture를 하면 화면을 카피해 갈수있을테니까요 (사진마다 일일이 블로그주소 넣는것도 정말 일일텐데요).
별로 도움이 못돼서 죄송해요, 저도 뭐 남의글 허락없이 퍼와서 이러쿵저러쿵하는 입장이라, -_-;
"all So-Ju drinkers' favortie dishes" 보고 피식 웃었습니다. 제가 술을 잘 마시지는 못하지만, 보쌈에 소주한잔 하고싶군요.
ReplyDelete정말 먹을 것 앞에 두고 사진을 찍는 일은 언제나 고문이랍니다. 연말에... 뉴욕에서 지인들과 보쌈에 소주칵테일 파티 어떠세요? ^^ 새해 복 많이 받으세요. ^^
ReplyDelete